MOTOSİKLET EHLİYETİ VE SINIFLARI

A1, A2 VE A SINIFI EHLİYETLER

MOTOSİKLET EHLİYETİ VE SINIFLARI

Bu yazımız da sizler için Motosiklet Ehliyetlerini ve sınıflarını inceledik. Keyifli okumalar ...

MOTOSİKLET EHLİYETLERİ VE SINIFLARI

 
Motosiklet ehliyeti almak için önce hangi ehliyet türünü alacağınızı seçmeniz gerekli. Eski ehliyet sisteminde motosiklet için 2 çeşit ehliyet varken şu anda 4 adet ehliyet türü vardır ve her biri belirli aşamalarla verilmektedir. Her alacağınız ehliyet sınıfına göre yerine gelmesi gereken şartlar vardır. 
 

A1 SINIFI EHLİYET

A2 SINIFI EHLİYET

A SINIFI EHLİYET 

 
 

A1 SINIFI EHLİYET 

A1 sınıfı ehliyet alma yaşı 16 dır. 125cc-11 kw/14 hp geçmeyen motosiklet kullanabilir. A1 motosiklet ehliyeti M motorlu bisiklet (Moped) ehliyetini de kapsamaktadır.
 

A2 SINIFI EHLİYET

A2 sınıfı ehliyet alma yaşı 18 dir. Motor gücü 12 kw/16hp ve 35 kw/47 hp arası olan tüm motosikletleri kullanabilir. A2 motosiklet ehliyeti, M motorlu bisiklet (Moped) ehliyetini ve A1 sınıfı motosiklet ehliyetini kapsamaktadır.
 

A SINIFI EHLİYET

A sınıfı ehliyet alma yaşı 20 dir. 20 yaşında A sınıfı ehliyet alabilmek için en az 2 yıllık A2 ehliyet geçmişi istenmektedir. Motor gücü 36 kw/48 hp üzeri tüm motosikletleri kullanabilir. 24 yaş üstü bireyler her hangi bir ehliyet geçmişi aranmaksızın A sınıfı motosiklet ehliyeti alabilir. A motosiklet ehliyeti; A2 motosiklet ehliyeti, M motorlu bisiklet (Moped) ehliyetini ve A1 sınıfı motosiklet ehliyetlerinin tümünü kapsamaktadır. 
 
 
Ehliyet alma yaşı her ehliyet sınıfı için belirtilen yaşın gün ay ve yıl olarak bitirilmesine denk gelmektedir. Motosiklet ehliyetlerinde A1 ehliyet ve A2 ehliyette otomatik vites seçeneği vardır. B sınıfı otomobil ehliyeti sahipleri M motorlu bisiklet (Moped) ve B1 ATV araçlarını kullanabilirler.
 
 
 
 
Turuncu ayrıcalıklarını
Keşfetmek için çok yakınsınız!

Ücretsiz Demo şifresi için
Formu doldurabilirsiniz.

Satış Öncesi Destek
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Sayfadan Ayrılma Nedeninizi
Merak Ediyoruz?
yukleniyor

Gönderiliyor..

Geri