Filo Yönetim Sistemi Nedir | Bileşenleri nelerdir?

Araç takip Filo yönetim sistemi ile araç operasyonunuzu kontrol edin. Araç bakım giderlerinizi analiz edin!

Filo Yönetim Sistemi Nedir | Bileşenleri nelerdir?

Filo yönetim sistemi nasıl yapılır? Bileşenleri oluşturan modüller nedir? Faydaları nelerdir? Araç takip sistemi ve yazılım ile saha operasyonlarınızı yönetin.

Filo yönetim sistemi, sorumlu araç kullanımını sağlamak, güvenliği onaylamak ve gerçek zamanlı takibi sağlamak için kuryeler, taşıma sektörü, kamu hizmetleri, onarım ve hizmet endüstrisi işletmeleri tarafından kullanılır. Genellikle filo arabalar ve kamyonlarla ilişkilendirilse de deniz endüstrisi filo yönetimi teknolojisini de kullanır. 

Filo yönetim sisteminin amacı nedir?

Araç takip mobil Uygulama Demo

Kamu kurumlarında veya özel sektörde olsun araç parkı bulunan işletmeler karlılık ister. Bu karlılıkta pazarlamada, teknik servis birimlerinde veya farklı departmanlarda kullanılan araçların doğru yönetilmesi ile sağlanmaktadır.

Filo yönetim sistemi ile işletmeler araç giderlerinde birçok avantaj sağlayabilirler. Lastik giderlerinin kontrolü, araç servis bakım maliyetlerinde azalma, yakıt tüketimlerinin kontrol altına alınması daha verimli saha operasyonun yönetilmesi olarak sayabiliriz.

Peki Filo yönetim sistemi modülleri yani bileşenleri nelerdir? 

Araç Takip Sistemi Entegrasyonu

Filo araç yönetiminin saha operasyon kısmında sahada verilerin alınması için araç takip cihazları kullanılmaktadır. Araçların konum, hız ve motor parametre bilgileri analiz edilerek öngörüler oluşturulması için kullanılmaktadır.

Konum bilgisi

Filo yönetim sisteminde sahada özellikle araçların görev tanımlamalarına hızlı bir şekilde ulaşılması için araç takip sistemi cihazları kullanılmaktadır. Araçların günlük yaptığı kilometre, güzergâh bilgisi, hız bilgileri gibi birçok veri bilgisi GPS uydular üzerinden alınabilmektedir.

Kilometre bilgisi

Araç takip ve filo yönetimi ile beraberinde özellikle filo yönetiminde araç bakımları için gerekli olan güncel kilometre bilgileri araç takip sistemi cihazları üzerinden alınabilmektedir. Her araç için ayrı ayrı belirlenen kilometre sınırları ile kilometre aşımı yapan araçlar sistem üzerinden Excel dosyalarına aktarılabildiği gibi API çözümleri ile işletme içinde bulunan Filo yönetimi sistemi yazılımları ile entegre olabilmektedir.

Motor parametre bilgileri (Canbus)

Araç takip cihazları ile entegre olarak çalışabilen Canbus arabirim sayesinde araçların arıza kodları uzaktan okunabilmektedir. Özellikle yüksek tonajlı araçlarda motor parametre bilgileri önemlidir. Canbus üzerinden aşağıdaki bilgiler alınabilmektedir.

  • Araç anlık tüketimi
  • Toplam araç yakıt tüketimi
  • Motor çalışma saati
  • Araç aks ağırlığı
  • Gerçek kilometre bilgisi

Özellikle GPS takip cihazları filo yönetim programlarında etkin bir unsurdur. Araçların bakım planlaması, yakıt tasarrufu ve saha operasyonunda etkili avantajlar sağlamaktadırlar. Araçlar, güvenilir küresel otomatik araç konumu tespiti için GPS gibi sistemleri kullanır, ancak bazı uzak ve az seyahat edilen alanlarda Glonass veya daha az maliyetli hücresel üçgenleme kullanır

Filo Yönetim Yazılımı

Filo Yönetim Yazılımı

Filo yönetimi yazılımı, bir şirketin yönetiminin ve sevkiyatçılarının tüm araçlarını merkezi bir konumdan izlemesine olanak tanır. İzleme sistemleri, sürücü davranışını, uygun araç kullanımını, iş molalarını ve güvenliği izlemek için kullanılır. Filo yönetim yazılımı ayrıca hız sınırlama, motor devrini sınırlama araçların kademeli olarak yavaşlatılması veya durdurulması gibi bazı uzaktan kumanda yeteneklerini de içerebilir. 

Uzaktan güvenlik özellikleri, GPS, haritalama ve hücresel teknoloji sistemlerini hızlı ve doğru bir şekilde kullanarak çalıntı araçların ve kargoların önlenmesine yardımcı olur. Araç çalışması genellikle mekanik sorunlar ve verimlilik açısından izlenir, şirketin genel verimliliğine yardımcı olur ve karlılığı korur.

Ticari araç kazaları soruşturmaya tabi olabileceğinden, filo yönetim yazılımına kaydedilen veriler kolluk kuvvetleri tarafından mahkemede de istenebilir.

Turuncu ayrıcalıklarını
Keşfetmek için çok yakınsınız!

Ücretsiz Demo şifresi için
Formu doldurabilirsiniz.

Satış Öncesi Destek
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Sayfadan Ayrılma Nedeninizi
Merak Ediyoruz?
yukleniyor

Gönderiliyor..

Geri