MOTOSİKLETLERİMİZE UZUN SÜRELİ KIŞLAMA

Kış geldi. Peki ne yapmalıyız ? Cevabı aşağıdaki yazımızda...

MOTOSİKLETLERİMİZE UZUN SÜRELİ KIŞLAMA

Kış aylarında motosiklete binmiyor musun? Yardıma ihtiyacın var ise mutlaka okumalısın.

MOTOSİKLETLERİMİZE UZUN SÜRELİ KIŞLAMA

Motosikletini bir şekilde hayatının merkezi haline getirmiş biz motosiklet severler çoğu zaman 4 mevsim motosiklet sürmeyi planlasak bile bazı durumlar da kış sezonun da motosikletlerimizi günlerce, haftalarca ve belki de aylarca süremediğimiz zamanlar oluyor. Hatta bazı kullanıcılar mesleklerinin etkisi ile kış ayların da motosikletlerini hiç kullanmayıp kışlamaya geçiyorlar. Bizde birkaç konu başlığı altında motosikletlerimizin kışa hazırlığını ve kışlama sürecini size anlatacağız.

BARINMA

  • Kapalı Otopark

Öncelikle tabi ki birinci önceliğimiz olan kapalı otopark. Fakat bu otopark konusuna da biraz değinmekte fayda var. Birden fazla katı olan bir otoparka sahip bir sitede oturuyorsanız önceliğiniz zemine en yakın katı seçmek olmalıdır. Bunun sebebi ise bulunduğu katın maksimum düzeyde havadar olmasıdır. Otoparklar da yer altında indikçe rutubet ve nem oranında artış olacaktır. Bu da bir sezonda motosikletiniz de ciddi korozyon oluşturacaktır.

  • Açık Otopark

Kapalı otoparkı bulunmayan kullanıcıları ilgilendiren bu bölümde ise çeşitli önlemlerimiz var. Bunların başında ise portatif motosiklet garajları ve brandalar geliyor. Kompozit malzemeden üretilen garajlar maliyeti diğer seçeneklere göre yüksek olsa da kapalı garajdan sonra en mantıklı seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bunun haricinde ise son zamanlarda sıkça gördüğümüz katlanır şekilde çalışan ve malzemesi branda olan garajlar. Son olarak ta en çok tercih edilen ve aslında önemli bir kısmını oluşturan brandalar geliyor. Branda seçimi bu aşama da çok önemlidir. Tamamen naylon olan brandalar uzun vadede motosikletinizin boyasına zarar vermek ile başlar. Titiz bir kullanıcı iseniz buna dikkat etmeniz de fayda var. Bunun için ise dış yüzeyi branda olan ama iç yüzeyi tüylü olan modelleri seçmenizi tavsiye ediyoruz. Bu tozlanmaya karşı çizilmeyi önlediği gibi aynı zaman da yoğuşma ile oluşan nemi de bir miktar kendi içinde hapsedecektir. Ayrıca branda kullanıyorsanız motosikletinizin üstünü örtmeden önce mutlaka soğumasını beklemelisiniz.

LASTİKLER

Bir diğer önemli konu da lastikler. Lastiklerimizi mümkün olduğunca beton veya asfalt zeminle olan temasını azaltmalıyız. Bu hem lastiklerimizin ömrünü korumasına yardımcı olacaktır hem de bir sonra ki sürüşte lastik basınçlarımızı daha fazla koruyacaktır. Bunun için yapmamız gereken basit çözümleri sizler için sıraladık.
 

  • Motosikletimiz de varsa mutlaka orta sehpada tutmak
  • Orta sehpa seçeneği olmayan motosikletler için paddock kullanmak.
  • Bu seçeneklerin hiçbiri olmayan kullanıcılar içinse çok basit şekilde lastiklerin altına mutlaka tahta parçaları koymak.

Benzin Deposu        

Gelelim önemli konulardan bir diğeri ise benzin deposu. Bu konu da aslında yapmamız gereken oldukça basit bir işlem. 1-6 ay ve üzeri kışlamalar da mutlaka deponuzu dolu bırakmakta fayda var. Bunun başlıca nedeni ise deponun içinde oksijene yer bırakmamaktır. Benzin depo içinde metalin oksijenle temasını kestiği için korozyonun oluşmasını engellemektedir.

Antifriz

Bulunduğunuz şehrin hava sıcaklığına uygun antifriz koymanız ciddi oranda önemlidir. Motosikletiniz soğutma hattında oluşacak donmaların ve korozyonun tamamen önüne geçmiş olacaksınız. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi mutlaka kullandığınız motosikletin kullanım kılavuzuna bakarak almalısınız.

Akü Sağlığı

En önemli konumuz akü. Akü hem soğuğu sevmez hem de uzun süre yatırılmayı. Motosikletiniz üzerinde uzunca bir süre park halinde duracaksa kullanılmaz hale gelebilir ki bu süre akünüzün sağlığına göre 15 güne kadar düşebilir. Yapmamız gereken yine çok basittir. Kışlama yaptığımız alan müsait ve elektrik varsa eğer akünüzü motosikletten sökmeden şarja takmalıyız. Eğer elektrik yoksa aküyü motosikletten ayırmalı ve evimiz de yine şarja takmalıyız. Akümüzün gücüne göre akıllı şarj özelliği olan cihazları tercih etmeyi unutmayın. Bu şarj cihazlarını akünüzü ölçerek sürekli olması gereken değer de tutarlar.

 

            Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bir sonra ki yazımız da görüşmek üzere …

https://www.instagram.com/soloorider/

 

Turuncu ayrıcalıklarını
Keşfetmek için çok yakınsınız!

Ücretsiz Demo şifresi için
Formu doldurabilirsiniz.

Satış Öncesi Destek
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Sayfadan Ayrılma Nedeninizi
Merak Ediyoruz?
yukleniyor

Gönderiliyor..

Geri