Araç Takip Uyku Modu Nedir?

Uzun süreli veri gönderim ile tanışın!

Araç Takip Uyku Modu Nedir?

Araç takip sistemi uyku modu nedir? Bataryalı takip cihazları ile Uzun süreli veri gönderim sağlayın. Hangi sektörlere uygun, nasıl çalışır?

Araç takip cihazları GPS üzerinden aldığı verileri düzenli olarak GSM Baz istasyonları üzerinden sunuculara iletmektedir. Bu işlem sırasında cihazlar GPS uydularına bağlanarak konum, hız, açı, yükseklik vb. bilgileri almaktadırlar.

İş te bu işlem sırasında araç takip sitemi cihazları yüksek enerji tüketmektedirler.

Turuncu araç takip ürünleri Uyku Modu teknolojisi ile enerji tüketimini minumum seviyelere çekmektedir.

Nasıl Çalışır?

Araç takip uyku moduCihaza uzaktan gönderilebilecek komutlar ile veri sıklığı ayarlanabilmektedir. Uyku modu müşterinin talebi ile gerçekleştirilmektedir. Belirlenen zamanlarda cihaz aktif olarak uyanır GPS uyduları üzerinden veri bilgilerini alarak GSM Baz istasyonu üzerinden verileri aktarır.

Sonraki süreçte cihaz uyku moduna geçerek veri almaz ve veri göndermez. İşte burada minum seviyede enerji tüketimi sağlayarak dâhili bataryası üzerinden uzun süreli veri gönderim yapabilir.

Uyku pozisyonunda bulunan cihaz içinde bulunan G-Sensör ile hareket algılaması durumunda uyanarak direkt veri gönderemeye başlar.

Örnekleme

Motosiklet takip cihazları uyku modu aktif olarak kullanılmaktadır. Motosikletlerin akülerinin zayıf olması nedeni ile takip cihazları uyku moduna ayarlanmaktadır. Olası bir Hırsızlık durumunda cihazlar uyanır ve anlık olarak veri gönderme moduna geçerler.

İkinci bir örnek olarak Konteyner takip cihazları cihazlar uyku modunda çalışmaktadır. Cihaz her 2 saate bir veri gönderimine ayarlanır veya günde 1 adet veri olarak tanımlanır. Günde 1 adet veri olması durumunda cihaz bataryası ortalama 5 ay veri gönderme özelliğine sahip olur.

Ne kadar fazla veri transferi olursa Turuncu araç takip ürünlerinde batarya daha kısa sürede biter bunun tam tersi olarak daha az veri gönderilmesinde batarya ömrü daha uzun süre gitmektedir.

Hangi Sektörlerde Kullanılır

Araç takip mobil Uygulama Demo

Ürün güvenliğinin sağlanması gerekli olan yerler. Tekneler, Konteyner içinde bulunan ürünlerin takibi, Motosikletlerin güvenliği, makine kiralamalarında vb. müşterinin özel taleplerinde uyku modu ürünleri tercih edilmektedir.

Turuncu ayrıcalıklarını
Keşfetmek için çok yakınsınız!

Ücretsiz Demo şifresi için
Formu doldurabilirsiniz.

Satış Öncesi Destek
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Sayfadan Ayrılma Nedeninizi
Merak Ediyoruz?
yukleniyor

Gönderiliyor..

Geri