Data Hattı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Data hatları nasıl kullanılır? Veri gönderim M2M hatları hangi sektörlerde kullanılır?

Data Hattı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Data Hattı nedir? Nasıl kullanılır, hangi sektörlerde kullanılmaktadır. Veri transferi nasıl olur, servis sağlayıcıları hangi operatörler. Veri gönderim sim kartları

Data hattı GSM operatörleri tarafından sağlanan IOT cihazları üzerinden verilerin alınarak Bulut sunuculara transfer işlemi için verilerin transferini sağlayan veri gönderim hatlarıdır. Data hatları veri transfer için kullanılabileceği gibi ayrıca Baz istasyonu üzerinden konum alınması için de birçok IOT teknolojisinde kullanılmaktadır.

Konuya giriş yapmadan önce Data veri gönderim hattı diğer bir adı ile M2M yani İngilizce olarak Machine to machine adından da anlaşılacağı üzere Makineler arasında kablolu bir iletişim olmadan tamamı ile veri transferini gerçekleştiren hatlar olduğunu tekrar ifade etmek te fayda var.

Data Veri Gönderim Hatları günümüzde sahada veya sabit bulunan birçok cihazdan veri alınması için gerekli olan bir veri transfer teknolojisinin parçasıdır. Sahada buluna makinelerde eş zamanlı olarak veri gönderim hatları üzerinden alınan veriler analiz edilebilir ve raporlanabilir yapılara dönüştürülmektedir.

Hangi Sektörlerde Kullanılmaktadır?

M2M Hattı nedir?

Data veri gönderim sim kartları birçok sektörde verilerin transferi için kullanılmaktadır. Yazarkasalarda, Otomat makinelerinde, Araç takip sistemi, Üretimden veri toplanması, Tarım ve hayvancılık sektörü, online reklamlar tabelaları vb. birçok makine üzerinden data sim kartlar kullanılmaktadır.

Akıllı sim kartlar ile makineler üzerinden veriler alınabildiği gibi IOT cihazlarına komutlar gene aynı şekilde GSM operatörlerinin sağladığı data veri gönderim hatları (m2m) üzerinden sağlanmaktadır.

M2M Data Hattı Tarifleri ve Ücretleri?

M2M data hatları Türkiye’de Turkcell, Vodafon ve Türk Telekom olmak üzere şuan için 3 farklı GSM operatörü tarafından desteklenmektedir. İlgili GSM firmalarının fiyat politikaları ve data hat tarifeleri farklılık göstermektedir. Data hattı fiyatları ve tarifeleri talep ettiğiniz veri boyutlarına göre değişmektedir.

Ayrıca Data veri gönderim (M2M) tarife ücret ve fiyatlarını etkileyen diğer bir kriter ise Uluslararası kullanımlarda veri transferinin ücretleridir. Örnek Uluslararası araç takip sistemi ürünlerinde kullanılan data veri gönderim ücretleri roaming bedelleri daha yüksek fiyatlara ulaşacaktır.

Hangi IOT Ürünlerde Kullanılır

Akıllı Ev Sistemleri

Data akıllı sim kartlar akıllı ev otomasyonlarında kullanılmaktadır. Örnek siz eve gelmeden önce doğalgazın açılması, ışıkların yakılması veya bahçenin sulunması gibi birçok özellik M2M data veri gönderim hatları sayesinde yapılmaktadır.

Araç Takip Sistemi

Data Hattı Nedir

Yoğun olarak Data hatlarının kullanıldığı alanlardır. Özellikle işletmelerin saha operasyonlarını yönetebilmeleri ve araçların anlık konum bilgilerinin alınarak iş süreçlerinin denetlenmesi için her bir araç takip cihazı içinde veri transferini sağlaması için Data sim kartları bulunmaktadır.

Tarım ve Hayvancılık

Artık teknolojinin gelişmesi için tarım ve hayvancılık alanlarında da Data veri gönderim (m2m) hatları kullanılmaktadır. Tarlada bulunan ürünlerin sulanması için veya toprağın nem oranı ölçümlenerek sunuculara iletilmesi için akıllı veri gönderim sim kartlar kullanılmaktadır.

Ayrıca hayvancılık sektöründe de aynı şekilde hayvanların takip edilmesi için RFİD teknolojisi veya M2M data veri gönderim hatları üzerinden veriler alınmaktadır. Alınan tüm veriler bulut tabanlı sunuculara anlık olarak iletilmektedir.

Servis Sağlayıcıları kimler

Data sim veri gönderim hatlarının şuan için Türkiye’de Turkcell, Vodafon ve Türk Telekom GSM firmaları sağlamaktadır. Her firmanın fiyat politikası ve paket içerikleri değişkenlik göstermektedir. En yaygın olarak baz istasyonu sayısından dolayı Turkcell Data Veri Gönderim paketleri kullanılmaktadır.

 

Turuncu ayrıcalıklarını
Keşfetmek için çok yakınsınız!

Ücretsiz Demo şifresi için
Formu doldurabilirsiniz.

Satış Öncesi Destek
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Sayfadan Ayrılma Nedeninizi
Merak Ediyoruz?
yukleniyor

Gönderiliyor..

Geri