Araç takip Sistemi G-Sensör Teknolojisi

G-Sensör ile araç ve nesnelerin güvenliğini sağlayın. G-Sensör nedir? Araç takip , Motorsiklet ve Tekne gibi araçlarda güvenlik nasıl sağlanır ?

Araç takip Sistemi G-Sensör Teknolojisi

G-Sensör ürünlerimiz ile Sabit veya hareketli nesnelerin güvenliğini ve hareketlerini takip edin.

Filo yönetim araçları için kullanılan araç takip aksesuarlar ürünleri arasında olan G-Sensör ile farklı veri bilgileri sahadan toplanabilmektedir. G-Sensör (İvmeölçer veya akselerometre) olarak da isimlendirilen birim sayesinde izlenmesi gerekli olan tüm nesneler için farklı projeler içinde ve müşteri talepleri doğrultusunda kullanımları sağlanmaktadır.

G Sensör Nedir?

G-Sensör kısaca bir kütleye uygulanan ivmenin ölçülmesidir. Kütleye uygulanan hareket ivemnin ölçülmesinde koordinat üzerinde değişimler bilinmesine gerek yoktur. G-Sensör sabit bir durumda olan nesnelerin hareket etmesi ile beraberinde aktif duruma geçerek belirlenen kurallara ve limitlere göre çalışmaktadır. G-Sensör veya İvmeölçerler birçok farklı amaç ile kullanılmaktadır.

G-Sensör sabit duran nesnelerin izlenebilmesi veya sürücülerin araç sürüş davranışlarının izlenebilmesi ve Araç Takip yazılımı üzerinden geçmişe dönük olarak raporlar alınarak sürücü performanslarını ölçümlenmesi için IOT projeleri ile beraberinde kullanılmaktadır.

G Sensör Kullanım Alanları

İvmeölçerler farklı amaçlar ile kullanılmaktadır. Sabit nesnelerin güvenliği veya hareket halinde bulunan taşıtların konum ve sürücü performans bilgileri olarak ayrıştırılabilir. G-Sensör kullanım alanları Araçlar, Deniz araçları (Tekne) Motorsiklet, Elektrikli Scooter vb. birçok araçların hareketleri G-Sensör ve GPS Uydu takip cihazları ile ölçümlenmektedir.

G-Sensörleri kalibrasyonları sayesinde vereceği tepkiler uzaktan ayarlanabilmektedir.

Aslında G-Sensör teknolojisini iki başlık halinde inceleyebiliriz.

1-) Sabit nesnelerin hareket etmesi durumunda izlenebilmesi

2-) Hareketli olan nesnelerin aksiyonlarının takip edilmesi

Sabit Nesnelerin İzlenebilmesi

Motorsiklet Güvenlik SistemiSabit bulunan nesnelerin takip edilmesi için G-Sensör teknolojisi kullanılarak nesnelerin yer değiştirmesi veya hareket etmesi durumunda Telemetri (Araç takip) cihazları üzerinden anlık olarak bildirimler alınabilir ve geçmişe dönük raporlar halinde kullanıcılara veriler sunulur. Örnek olarak bu hizmet bayilik sistemi içinde çalışan firmaların stant, Dolap vb. benzeri firmaya ait olan ürünlerin farklı kişiler tarafından farklı noktalarda kullanılması engellenmesi için G-Sensör bilgilerinden yararlanılır.

Motorsiklet Güvenliği

Hırsızlığın çok basit olduğu Motorsiklet çalınmalarının engellenmesi için G-Sensör ürünleri tercih edilmektedir. Özellikle motosikletlerin çalınması çok basit ve kolay olması ayrıca motosikletlerin parçalanarak satılması bulunmasının önünde büyük engel olmaktadır. Motorsiklet Takip Cihazları ile beraberinde kullanılan G-Sensör ürünleri ile motosikletin kontak kapatmasından sonra hareket etmesi durumunda G-Sensör üzerinden kullanıcılara anlık olarak bilgilendirme gönderilmektedir.

Deniz Araçları Güvenliği

Denizde bulunan taşıtların çalınması veya motorlarının sökülerek hırsızlık amaçlı farklı noktalara nakil edilmesi durumlarında G-Sensör ürünleri ile su geçirmez ve bataryalı GPS Takip cihazları ile güvenik sağlamaktadır.

Bayilere Dağıtılan Ürünlerin Takibi

Firmaların bayileri için vermiş olduğu ve kendi finans ettiği ürünlerin sabit noktalarda bulunup bulunmadığı veya bulunduğu bölge dışına hareket etmesi durumunda istenilen anlık veri bilgilerine ulaşmak için G-Sensör Teknolojisi kullanılmaktadır.

Hareketli Nesnelerin Takip Edilmesi

Firmaların bünyesinde bulunan taşıtların GPS üzerinden takip edilmesi için kullanılan ürünlerdir. Özellikle araçların anlık konum bilgilerinin yanısıra sürücülerin sürüş davranışlarının analiz edilmesi için G-Sensör sensörlerinden bilgi alınmaktadır.

Filo Araçlarının Kontrolü

G-Sensör ve araç takip cihazları ile Filo araçlarını kullanan sürücülerin sürüş davranışları analiz edilmektedir. Sürücülerin araç kullanımlarından ani sağa dönme, sola dönme, hızlanma, durma, ani çukura girme veya stabil yolda hareket etme gibi birçok veri bilgisi G-Sensör üzerinden raporlanabilerek analiz edilmektedir.

Elektrikli Scooter

Elektrikli ürünlerin aktif durumda hareket etmesinden G-Sensör üzerinden darbe bilgileri alınabilmektedir. Bunun yanısıra sabit durumda buluna Elektrikli Bisiklet veya Scooter ürünlerinin çalınmasının engellenmesi G-Sensör ürünleri üzerinden kontrol edilmektedir.

Elektrikli Scooter veya Bisikletlerin kapalı durumda hareket algılanması halinde araç takip veya Elektrikli Scooter yazılımı üzerinden anlık olarak veri bilgileri merkezi Web ekranlarına iletilmektedir.

Kısaca Araç takip ve G-sensör teknolojisi ile sabit veya hareketli nesnelerin işletmelerin taleplerine göre şekillenebilerek isteklerine cevap verilmektedir. Farklı proje ve ihtiyaçlarınız için bize İletişim sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Turuncu ayrıcalıklarını
Keşfetmek için çok yakınsınız!

Ücretsiz Demo şifresi için
Formu doldurabilirsiniz.

Satış Öncesi Destek
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Sayfadan Ayrılma Nedeninizi
Merak Ediyoruz?
yukleniyor

Gönderiliyor..

Geri