Araç Takip Sistemi ile Yakıt Tasarruf

Araç takip cihazları ile araç yakıt giderlerini kontrol edin. Mesai ve güzergâh dışı kullanım ve hız aşımların kontrolü sağlayın. Verim ve karlılık sağlayın.

Araç Takip Sistemi ile Yakıt Tasarruf

Araç takip sistemleri ile araçlarınızın yakıt giderlerini kontrol edin.

Araç yakıt tüketimlerinize fazlalığından şikâyet ediyor ve yakıt giderlerinizi kontrol altına almak istiyorsanız. Araçlarınızı araç takip sistemi cihazları ile takip etmeniz gerekmektedir. Özellikle Türkiye de yakıt fiyatları vergiler ile beraberinde çok yüksek değerlere ulaşmıştır. Gün geçtikçe yakıt giderleri artmakta olup işletmeler için araç giderlerinin en büyük kalemi oluşturmaktadır.

Rakipler ile rekabet, Personel verimliliğin kontrolü, Satış hedefleri vb. işletme içinde birçok alan için iyileştirme yapmanız ve satışlarınızı artırmanız gerekmektedir. Tüm bu operasyonel işlemleri yaparken işletme giderlerinizde stabil hale getirmeli veya yakıt giderlerinizi kontrol etmeniz gerekmektedir.

İşte bu kısımda Araç takip cihazları yakıt kontrolünün sağlanması için sizlere fırsat sunuyor. Sahada bulunan araçların gün içinde yaptığı tüm aktiviteleri kayıt altına almanız ve geçmiş raporlamalar ile tüm detayları analiz etmenize olanak sağlamaktadır.

Ayrıca Canbus üzerinden araç yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. Araç takip Canbus yazımızı inceleyebilirsiniz.

Araç takip sistemi ile yakıt araç yakıt kontrolünü nasıl sağlarsınız?

Bekleme Süresi

Bekleme RaporuAraçların hareketsiz durumda kontak açık pozisyonda olup olmadığını araç takip ekranları üzerinden takip edebilirsiniz. Özellikle sürücüler gereksiz yere araçları rölantide çalıştırmalarında yakıt tüketimleri artmaktadır. Araç takip sistemi yazılımı üzerinden bekleme sürelerine alarm tanımlayarak süre aşımlarından mail ile bildirimler alabilirsiniz.

Mesai Dışı Araç Kullanımı

Araç Takip Mesai RaporuYakıt tüketimlerinin artmasındaki diğer bir neden ise araçların mesai dışı özel amaç için kullanımlarıdır. Sürücüler araçları özel işleri için mesai dışı kullanmaları durumunda gereksiz yere fazla yakıt tüketimi olacağı için mesai dışı araç kullanımın kontrol edilmesi gerekmektedir. Yazılım ekranları üzerinden araçların mesai dışı kullanımları ile ilgili detaylı rapor verileri ile aylık mesai dışı araç kullanımlarını raporlayabilirsiniz.

 

Yüksek Hızla Sürüş

Şirket araçları ile yüksek hızlarda araç sürülmesi nedeni ile oluşan yakıt tüketimleri araç takip cihazları ile kontrol edilebilir. Her araç için ayrı ayrı tanımlanabilen hız limitleri sayesinde araçların belirlenen hız limitini aşması durumunda bildirimler alabilir ve Excel raporlama ekranları ile geçmişe dönük raporlar ile araç hız bilgileri kontrol edilebilir.

Hesaplama

Kısaca araç takip sistemi ile araçların yakıt tüketimlerini doğru ve anlık bir şekilde takip edebilirsiniz. Dilerseniz bir hesaplama yapalım

  • 1 Araç günde 150 Km yol yaptığını düşünelim.
  • Aylık 30 gün x 150 Km = 4.500 Kilometre yol katedecektir.
  • 100 km de 6 Litre yakıt tüketimi olduğunu düşünelim.
  • 6 Litre / 100 km = 0,06 km/litre tüketim
  • Ortalama 2020 mazot litre fiyatı 6.60 TL.
  • 4.500 Km x 0,06 km/Litre= 270 Litre
  • 270 Litre x 6.60 TL. = 1.782 TL. Gideriniz olacaktır.
  • Yıllık bazda baktığınızda 1.782 Türk Lirası x 12 ay = 20.736 Türk Lirası

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz raporlama ve bildirim ekranları sayesinde araç takip sistemi cihazları ile şirket araç yakıt giderlerinde %20 e yakın tasarruf yapabilirsiniz.

Örnek olarak 1 yıllık 20.736 Türk Lirası yakıt giderinizde araç takip sistemi avantajları ile %20 yakıt tasarrufu sağlamanız durumunda yıllık 3.110 Türk Lirası kazanç elde edebilirsiniz.

Turuncu ayrıcalıklarını
Keşfetmek için çok yakınsınız!

Ücretsiz Demo şifresi için
Formu doldurabilirsiniz.

Satış Öncesi Destek
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Sayfadan Ayrılma Nedeninizi
Merak Ediyoruz?
yukleniyor

Gönderiliyor..

Geri