Araç Takip Sistemi Özellikleri

Teknoloji ile tanışın. Araç takip cihazlarınızın benzersiz özellikleri ile operasyonunuz yönetin.

Araç Takip Sistemi Özellikleri

Nasıl çalışır? Özellikleri nelerdir? Araç takip sistemi hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar. Yazılım ve cihaz teknolojileri nelerdir ?

Araç takip sistemi Özellikleri nedir ? GPS uyduları üzerinden haberleşen ve içinde bulunan sim kart üzerinden veri transferi yapan GPS konumlandırma ürünleridir. Araç takip sistemi cihazları ayrıca Telemetri ürünleri olarak da ürünler kullanılmaktadır. Sahada bulunan makinelerden gelen veri bilgileri cihazlar üzerinden aktarılmaktadır. Örnek olarak sıcaklık kontrol edilerek belirlenen limitler dışına ulaşması durumunda sistem üzerinden uyarı bilgilendirme mailleri gönderilebilmektedir. Ayrıca makineler arasında iletişimin sağlanması için gerekli olan haberleşme ürünleri gene aynı şekilde telemetri (Araç takip) Cihazları ile sağlanabilmektedir. Tüm araç takip cihazların Araç Takip Sistemi Data Hattı (M2M) ürünleri ile haberleşme sağlanmaktadır.

Farklı özelliklere sahip ürünler bulunmakla beraberinde Kameralı araç takip sistemi fiyatları standart araç takip cihazı fiyatlarına göre farklılık göstermektedir.

Araç takip sistemi Özelliklerini 2 farklı başlık altında inceleyebiliriz. Satın alacağınız araç takip cihazı donanım ve yazılım özellikleri ile farklılık göstermektedir.

Donanım Özellikleri

Cihaz Giriş ve Çıkışları

Araç takip cihazları farklı özellikleri barındırmaktadır. Ürünler üzerinden Dijital Giriş ve Çıkışlar bulunmaktadır. Bu çıkışlar sayesinde araçlarınızdan farklı veri bilgileri almanıza imkân sağlanmaktadır. Örnek olarak aracın kaputunun açıldığında bilgi almak istiyorsanız bu çıkışlardan birisini kullanabilirsiniz. Yada aracın klimasının ne kadar saat çalıştığının bilgisi gene araç takip sistemi cihazı üzerinde bulunan çıkış kabloları ile kontrol edilmektedir. Bu örnekleri genişletebilmek mümkündür. Araç emniyet kemer bilgisi, araç kapılarının bilgisi, depo kapağı bilgisi, kaput bilgisi gibi birçok veri bilgisini araç takip sistemi montajı esnasında yapılacak uygulamalar ile alabilmek mümkündür.

Örnek satın aldığınız cihaz Canbus üzerinen verileri alabiliyor mu?

Offline Data Kayıt Özelliği

GPS araç takip sistemi cihazları offline veri tutabilmek özelliğine sahip ürünlerdir. Araç takip cihazı içinde bulunan mikroişlemci sayesinde cihazlar baz istasyonu ile bağlantısının kopması durumunda veri transferi gönderebilmektedir. Kullanıcılar ekranlarında araçları GSM şebekesi çekmediğinden  dolayı veri alamadığı şeklinde anlık olarak görmesine karşın cihazların Baz istasyonu bulması ile geçmişe dönük tüm veri bilgileri sunuculara aktarılmaktadır.

Genel olarak Offline data Sim kart arızalanması, kullanıcı müdahalesi veya GSM Baz istasyonu çekmeyen yerlerde aktif olarak devreye girmektedir. Uydu araç takip cihazı veri aktaramadığı alanlarda kendini offline kayıt moduna geçirerek cihazda

Aksesuar Ürünleri Destekleyebilme Özelliği

Satın alacağınız bazı ürünlerde aksesuar ürünleri desteklediğinden emin olmanız gerekmektedir. Bazı ürün gruplarında aksesuar ürünleri desteklememektedir. Örnek olarak Motor Blokaj, RFİD Sürücü tanıma birimi veya sıcaklık sensörü gibi ekstra bağlanabilecek araç takip aksesuar ürünleri destekliyor olması süreç içinde ihtiyaçlarınızın olması durumunda ekstra bir maliyet olmadan aynı ürün üzerinden destek alabilmeniz önemli bir faktör olacaktır.

GPS VE GSM Modülleri

Araç takip mobil Uygulama Demo

GPS takip cihazlarının ana omurgası GPS ve GSM Modülleridir. GPS modülü cihazların uydu ile haberleşmesindeki kilit noktadır. Dünyaca kabul görmüş olan bazı ürün modülleri bulunmaktadır. GPS Modülleri cihazların konum tespiti yapmasında en büyük faktördür. GPS Modüllerinin uyumsuz olması veya düşük kalitede ürün olması durumunda cihazdan alınacak konum bilgilerinde sapmalar olacak ve bu sapmaların araçların konum bilgilerini doğru takip etmenize imkân vermeyecektir.

Yazılım Özellikleri

Yazılım Özellikleri neler?Yazılım kullanıcıların sürekli olarak kullandığı bir ara birimdir. Araç Takip Cihazlardan gelen ham veriler yazılım üzerinde işlenerek kullanıcılara en uygun raporlama ekranları ve seçenekler halinde sunulmaktadır. Web ve Mobil uygulamalar kullanıcıların araçlardan gelen verileri doğru şekilde analiz edilmesi için basit ve kolay bir ekran üzerinden raporlamaların sağlanması gerekmektedir. Yazılım ekranları için Araç takip yazılım ekranları yazımızı inceleyebilirsiniz.  

 

Sunucu Barındırma

Araç takip cihazlarından gelen tüm verilerin sakladığı ve alanlardır. Sunucuların yüksek hızda ve doğru yapılandırılması gerekmektedir. Sunucu kalitesi araç takip cihazlarından alacağınız performansın önemli bir yapı taşını oluşturmaktadır. Sunucuların doğru yapılandırılması ve kendi içinde kurgular halinde tüm yapıyı taşıyabilmesi önemlidir. Ayrıca sunucuların arızalanması veya yayınlarının durması durumunda farklı senaryolar üzerinden işleyebilecek bir yapıya sahip alternatif sunucuların olması gerekmektedir.

Ana sunucuda oluşabilecek hatalara karşı veya kesintilere göre alternatif sunuculara anlık olarak yayınların aktarılması gerekmektedir. Bu sayede hizmetin kesintisiz olarak sağlanmasına imkân sağlanacaktır. Sunucuların yangın, su basması, dış etkenlere karşı sunucu barındırma merkezilerinde saklanması güveliği artıracaktır. UPS beslemeleri ve birçok sistem bileşenleri sayesinde kesintisiz bir hizmet alabilirsiniz.

Stabil ve İstikralı Yazılım

Araç takip sunucu özellikleriAraç takip sistemi yazılımı doğru kodlanması durumunda yazılım istikrarlı ve kararlı çalışma sergileyecektir. Kullanıcılar raporlama ekranlarında ihtiyaçlarına uygun olan raporla alabileceği yapı içinde olması gerekmektedir. Araç takip Big Data verileri arasındadır. Yazılımın istikrarlı çalışması alacağınız raporların doğru ve tutarlı olmasını sağlayacaktır.

Mobil Uygulamalar

Günümüzde Web uygulamalarından daha fazla bir öneme sahip olan mobil uygulamalar yoğun iş temposunda kullanıcıların çok daha aktif kullandığı platformlar haline gelmiştir. Araç Takip Sistemi Mobil Uygulama içinde aracıma götür butonu, animasyon, günlük kilometre raporu gibi birçok farklı rapora ulaşıyor olmanız önemlidir.

Turuncu ayrıcalıklarını
Keşfetmek için çok yakınsınız!

Ücretsiz Demo şifresi için
Formu doldurabilirsiniz.

Satış Öncesi Destek
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Sayfadan Ayrılma Nedeninizi
Merak Ediyoruz?
yukleniyor

Gönderiliyor..

Geri